Răspuns :
f(x)=1 ⇔g(1)=x ca de aceea f si g sunt inverse
pur si simplu aflam prin incercari la ce valoare a lui x, f(x) =1
pt ca noi nu stim sa rezolvam toate ecuatide genul x+2^x= a, a∈R
dar stim ca functia este injectiva (crescatoare) daca "gasim" o valoare, atunci aceasta este si unica
"observam" ca f(0) =0+2^0=0+1=1
deci x=0
f(0)=1
g(1)=0
Extra
sa se calculeze g(3)
"observam" ca f(1) =1+2^1=3⇒g(3) =1
sa se calculeze g(6)
"observam" ca f(2) =2+2²=6⇒g(6)=2
la modul general, f(a) =b⇔g(b)=a, ca de acea f si g sunt inverse
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!