Răspuns :
tgx=t
t+1/t=2
t²-2t=1=0
(t-1)²=0
t=1
tgx=1
x=π/4+kπ
2x=π/2+2kπ
sin2x=1
cos2x=0
as simple as that!
t+1/t=2
t²-2t=1=0
(t-1)²=0
t=1
tgx=1
x=π/4+kπ
2x=π/2+2kπ
sin2x=1
cos2x=0
as simple as that!
[tex]\it tgx+ctgx=2 \Rightarrow \dfrac{^{sinx)}sinx}{\ \ cosx} + \dfrac{^{cosx)}cosx}{\ \ sinx} =\ ^{sinx cosx)}2 \Rightarrow \\ \\ \\ \Rightarrow sin^2x+cos^2x=2sinxcosx \Rightarrow 1 =sin2x \Rightarrow sin2x=1 \\ \\ \\ sin2x=1 \Rightarrow sin^2 2x =1 \Rightarrow 0 = 1-sin^2 2x \Rightarrow cos^2 2x=0 \Rightarrow \\ \\ \\ \Rightarrow cos2x=0[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!