Răspuns :
{3x+2y=1
{x-3y= -7 => x = -7+3y pe acesta inlocuim in prima ecuatie ...
↓
3*(3y-7)+2y = 1
9y +2y = 1+21
11y = 22
y = 2
⇒ x = 3*2 - 7 = -1
{x-3y= -7 => x = -7+3y pe acesta inlocuim in prima ecuatie ...
↓
3*(3y-7)+2y = 1
9y +2y = 1+21
11y = 22
y = 2
⇒ x = 3*2 - 7 = -1
3x+2y=1, 3x=1-2y, x=(1-2y)/3, il aflam pe x (sau y) din prima ecuatie si il inlocuim in a doua ecuati
[(1-2y)/3]-3y=-7, numitor comun 3
1-2y-9y=-21
11y=22, y=2
x=(1-2y)/3=(1-4)/3=-3/3=-1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!