Răspuns :
Radical din 2 + radical din 2radical din 2 -3 radical din 2 = 3 radical din 2 -3 radical din 2 = 0
8=2•2•2=2la puterea a 2a •2= 2√2 (descompui nr. intr.un produs de factori primi, factorul la puterea a2a iese de sub radical)
Asa ca:
√2+ √8- 3√2=√2+ 2√2- 3√2=3√2- 3√2=0
Sper ca te.am ajutat!
Asa ca:
√2+ √8- 3√2=√2+ 2√2- 3√2=3√2- 3√2=0
Sper ca te.am ajutat!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!