Răspuns :
1.Verificati daca numerele: -v2 si 1 sunt solutii ale ecuatiei: v2x+2=x+v2
pt x= 1: v2+2 = 1+v2, 2=1 FALS, deci x=1 nu este solutie
pt x= -v2: -(v2)^2 + 2 = 2v2, adica
(v2)^2 + 2v2 -2 = 0
v2 1,2 = -1 +- rad(1+2) = -1 +-rad3, deci numai pentru aceste doua valori ale lui v2 se verifica.
2. Ai doua cazuri:
a) unghiul de 34° nu este egal cu alt unghi: 180-34 / 2 = 146/2=72° vor fi celelalte doua unghiuri
SAU
b) ai doua unghiuri egale cu 34°, triunghiul fiind isoscel si atunci avem
180- 2*34 = 180 - 68 = 112° masura celui de-al treilea unghi.
3. Din cea de-a doua relatie avem x=2-my si inlocuim in prima
m(2-my) + y = 1
2m -m^2 * y + y = 1
y(1-m^2) = 1-2m, daca m≠ +-1 impartim cu 1-m^2 si avem
y=1-2m / 1-m^2 si-l introduci in expresia lui x=2-m* 1-2m / 1-m^2 = 2-2m^2 -m + 2m^2 / 1-m^2 = 2-m / 1-m^2
Deci
x= 2-m / 1-m^2
y= 1-2m / 1-m^2
-------------------
Pt m= -1 nu avem solutie, deoarece, inlocuind in sistem, avem
-x+y=1
x-y=2 si adunandu-le obtinem
--------------
0=3, FALS.
Pt m=0
y=1
x=2
--------------
Pt m=v2, inlocuim in
x= 2-m / 1-m^2
y= 1-2m / 1-m^2 si obtinem
-------------------
x= 2-v2 / 1-(v2)^2
y= 1-2v2 / 1-(v2)^2
1.Verificati daca numerele: -v2 si 1 sunt solutii ale ecuatiei: v2x+2=x+v2
pt x= 1: v2+2 = 1+v2, 2=1 FALS, deci x=1 nu este solutie
pt x= -v2: -(v2)^2 + 2 = 2v2, adica
(v2)^2 + 2v2 -2 = 0
v2 1,2 = -1 +- rad(1+2) = -1 +-rad3, deci numai pentru aceste doua valori ale lui v2 se verifica.
2. Ai doua cazuri:
a) unghiul de 34° nu este egal cu alt unghi: 180-34 / 2 = 146/2=72° vor fi celelalte doua unghiuri
SAU
b) ai doua unghiuri egale cu 34°, triunghiul fiind isoscel si atunci avem
180- 2*34 = 180 - 68 = 112° masura celui de-al treilea unghi.
3. Din cea de-a doua relatie avem x=2-my si inlocuim in prima
m(2-my) + y = 1
2m -m^2 * y + y = 1
y(1-m^2) = 1-2m, daca m≠ +-1 impartim cu 1-m^2 si avem
y=1-2m / 1-m^2 si-l introduci in expresia lui x=2-m* 1-2m / 1-m^2 = 2-2m^2 -m + 2m^2 / 1-m^2 = 2-m / 1-m^2
Deci
x= 2-m / 1-m^2
y= 1-2m / 1-m^2
-------------------
Pt m= -1 nu avem solutie, deoarece, inlocuind in sistem, avem
-x+y=1
x-y=2 si adunandu-le obtinem
--------------
0=3, FALS.
Pt m=0
y=1
x=2
--------------
Pt m=v2, inlocuim in
x= 2-m / 1-m^2
y= 1-2m / 1-m^2 si obtinem
-------------------
x= 2-v2 / 1-(v2)^2
y= 1-2v2 / 1-(v2)^2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!