Răspuns :
3 × ( a + a + 2 ) = 36
a + ( a+ 2 ) = 36 : 3
a + a + 2 = 12 → suma celor doua numere impare
2 x a = 12 - 2
2 x a = 10
a = 10 : 2
a = 5 → primul numar impar
5 + 2 = 7 → al doilea numar impar
Grafic:
primul numar l--------l } suma lor = 12
al doilea nr. l--------l + 2
12 - 2 = 10 → suma celor 2 parti egale
10 : 2 = 5 → primul numar impar
5 + 2 = 7 → al doilea numar impar
sau: 12 - 5 = 7 → al doilea numar
Verific: 3 x ( 5 + 7 ) = 3 x 12 = 36 → triplul sumei celor doua numere impare
a + ( a+ 2 ) = 36 : 3
a + a + 2 = 12 → suma celor doua numere impare
2 x a = 12 - 2
2 x a = 10
a = 10 : 2
a = 5 → primul numar impar
5 + 2 = 7 → al doilea numar impar
Grafic:
primul numar l--------l } suma lor = 12
al doilea nr. l--------l + 2
12 - 2 = 10 → suma celor 2 parti egale
10 : 2 = 5 → primul numar impar
5 + 2 = 7 → al doilea numar impar
sau: 12 - 5 = 7 → al doilea numar
Verific: 3 x ( 5 + 7 ) = 3 x 12 = 36 → triplul sumei celor doua numere impare
36:3=12 suma nr impare
l----------l primul }
l----------l--l+2 al doilea} 12 suma
1+1=2 segmente egale
12-2=10 (2 segmente egale)
10:2=5 primul nr
5+2=7 al doilea nr
l----------l primul }
l----------l--l+2 al doilea} 12 suma
1+1=2 segmente egale
12-2=10 (2 segmente egale)
10:2=5 primul nr
5+2=7 al doilea nr
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!