Răspuns :
presupun ca atunci când ai scris 7 supra 3, te refereai la y supra 3. In acest caz, din produsul extremilor si produsul mezilor, x/4=y/3 => 3x=4y. Prin urmare, y=3x/4. (2x+y)/(5x+y)=(2x+3x/4)(5x+3x/4)=(11x/4)(23x/4)=11x/23x => expresia este egala cu 11/23.
x/4 = y/3 = ... k
⇒ x = 4k si y = 3k ... inlocuim
↓
(2x+y) / (5x+y) = (2*4k+3k) / (5*4k+3k) = 11k / 23k = 11/23
⇒ x = 4k si y = 3k ... inlocuim
↓
(2x+y) / (5x+y) = (2*4k+3k) / (5*4k+3k) = 11k / 23k = 11/23
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!