Răspuns :
[tex] {a}^{2} + 2ab + {b}^{2} [/tex]
[tex] {a }^{2} - 2ab + {b}^{2} [/tex]
(a+b)(a-b)=a^2-b^2 x^2=a rezulta ca x=+sau- radical din a bafta
[tex] {a }^{2} - 2ab + {b}^{2} [/tex]
(a+b)(a-b)=a^2-b^2 x^2=a rezulta ca x=+sau- radical din a bafta
x^2=a>0 aplici radicalul de ordin doi: rad(x^2)=x= +/- rad a
Ex: x^2=4, x1,2=+/-2
(a+/-b)^2 = a^2 +/- 2ab + b^2
a^2 -b^2 = (a-b)(a+b)
a^3 +/- b^3 = (a+/-b)(a^2-/+ab+/-b^2)
si mai sunt, mult mai multe, dar eu cred ca te clarifici cu acestea pe care ti le-am dat.
Ex: x^2=4, x1,2=+/-2
(a+/-b)^2 = a^2 +/- 2ab + b^2
a^2 -b^2 = (a-b)(a+b)
a^3 +/- b^3 = (a+/-b)(a^2-/+ab+/-b^2)
si mai sunt, mult mai multe, dar eu cred ca te clarifici cu acestea pe care ti le-am dat.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!