Răspuns :
a+b+c=189
a÷b=3r4》a=3b+4
b÷c=3r4》b=3c+4
inlocuim pe b in a ;a=3(3c+4)+4=9c+12+4=9c+16
acum inlocuim in prima expresie
9c+16+3c+4+c=189
13c+20=189
13=189-20
13c=169
c=169÷13
c=13
a=9×13+16
a=117+16
a=133
b=3×13+4
b=39+4
b=43
a÷b=3r4》a=3b+4
b÷c=3r4》b=3c+4
inlocuim pe b in a ;a=3(3c+4)+4=9c+12+4=9c+16
acum inlocuim in prima expresie
9c+16+3c+4+c=189
13c+20=189
13=189-20
13c=169
c=169÷13
c=13
a=9×13+16
a=117+16
a=133
b=3×13+4
b=39+4
b=43
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!