Răspuns :
G=g x m
unde G este greutate , g este acceleratia gravitationala iar m este masa.
Sunt 2 moduri de a rezolva problema si o sa le fac pe amandoua.
La prima modalitate aflam greutatea astronautului pe Pamant iar apoi o impartim la 6 pentru a o afla pe cea de pe Luna
1. m=70kg
g=9.8 N/kg
G= 70 x 9.8=686N (Greutatea pe Pamant)
Greutatea pe Luna este de 6 ori mai mica decat cea de pe Pamant ==>
==> G(luna)=686:6=114,(3) dar nu lasam asa luam cu aproximare adica G(luna) = 114
La a 2-a modalitate impartim acceleratia gravitationala la 6 si apoi aflam greutatea pe luna:
2. m=70kg
g(pamant)=9.8 N/kg
g(luna)=9.8:6=1.6(3) si aici nu lasam asa: g(luna)=1.63
G(luna)= m x g(luna)=70 x 1.63=(aproximativ)114
unde G este greutate , g este acceleratia gravitationala iar m este masa.
Sunt 2 moduri de a rezolva problema si o sa le fac pe amandoua.
La prima modalitate aflam greutatea astronautului pe Pamant iar apoi o impartim la 6 pentru a o afla pe cea de pe Luna
1. m=70kg
g=9.8 N/kg
G= 70 x 9.8=686N (Greutatea pe Pamant)
Greutatea pe Luna este de 6 ori mai mica decat cea de pe Pamant ==>
==> G(luna)=686:6=114,(3) dar nu lasam asa luam cu aproximare adica G(luna) = 114
La a 2-a modalitate impartim acceleratia gravitationala la 6 si apoi aflam greutatea pe luna:
2. m=70kg
g(pamant)=9.8 N/kg
g(luna)=9.8:6=1.6(3) si aici nu lasam asa: g(luna)=1.63
G(luna)= m x g(luna)=70 x 1.63=(aproximativ)114
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!