Răspuns :
f(2-3x)= - 2(2-3x)+3=6x-1 le luăm separat apoi „asamblăm„ exercițiul
f(2x+1)= - 2(2x+1)+3= - 4x+1
f(3x - 2)= - 2(3x-2)+3= - 6x+7
2(6x-1) - 3( - 4x+1)=4( - 2x+3) - 3( - 6x+7) +11
12x - 2+12x - 3= - 8x+12+18x - 21+11
24x - 10x=5+2
14x=7
x=7/14⁽⁷=1/2
Sper că te-am ajutat!
se aplica formulade compunere a functiiklor f(g(x))=..
primul g(x) este -3x+2
f(-3x+2)=-2(-3x+2)+3=6x-4+3=6x-1
alt g(x) este 2x+1
f(2x+1) =-2(2x+1)+3=-4x-2+3=-4x+1
ultimul g(x) este 3x-2
f(3x-2) =-2(3x-2)+3=-6x+4+3=-6x+7
ecuatia devine
2(6x-1)-3(-4x+1)=4(-2x+3)-3(-6x+7)+11
12x-2+12x-3=-8x+12+18x-21+11
24x-5=10x+12-10
14x-5=2
14x=7
x=7/14
x=1/2
as VERY VERY UGLY as that!!!!
primul g(x) este -3x+2
f(-3x+2)=-2(-3x+2)+3=6x-4+3=6x-1
alt g(x) este 2x+1
f(2x+1) =-2(2x+1)+3=-4x-2+3=-4x+1
ultimul g(x) este 3x-2
f(3x-2) =-2(3x-2)+3=-6x+4+3=-6x+7
ecuatia devine
2(6x-1)-3(-4x+1)=4(-2x+3)-3(-6x+7)+11
12x-2+12x-3=-8x+12+18x-21+11
24x-5=10x+12-10
14x-5=2
14x=7
x=7/14
x=1/2
as VERY VERY UGLY as that!!!!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!