Răspuns :
[tex]36t^{2}[/tex]-.....+4=(....-....)
După aspect ne dam seama că e vorba de un binom, iar dupa semnul - ne dam seama ca este vorba de pătratul binomului diferență.
[tex]a^{2}[/tex]-2ab+[tex]b^{2}[/tex]=(a+b)²
[tex]36t^{2}[/tex] care provine din [tex](6t)^{2}[/tex]
deci a=6t
4 provine din [tex]2^{2}[/tex]
deci b=2
[tex]36t^{2}[/tex]-2·6t·2+ [tex]2^{2}[/tex]=
Deci trebuie completat așa:
[tex]36t^{2}[/tex]-24t+4= [tex](6t-2)^{2}[/tex]
Sper că ai înțeles ce am vrut să zic și sper să te ajute! ^_^
După aspect ne dam seama că e vorba de un binom, iar dupa semnul - ne dam seama ca este vorba de pătratul binomului diferență.
[tex]a^{2}[/tex]-2ab+[tex]b^{2}[/tex]=(a+b)²
[tex]36t^{2}[/tex] care provine din [tex](6t)^{2}[/tex]
deci a=6t
4 provine din [tex]2^{2}[/tex]
deci b=2
[tex]36t^{2}[/tex]-2·6t·2+ [tex]2^{2}[/tex]=
Deci trebuie completat așa:
[tex]36t^{2}[/tex]-24t+4= [tex](6t-2)^{2}[/tex]
Sper că ai înțeles ce am vrut să zic și sper să te ajute! ^_^
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!