Răspuns :
X: y=4
12: 3=4
Sper sa fii mulțumită eu am facut ce am înțeles.
12: 3=4
Sper sa fii mulțumită eu am facut ce am înțeles.
Notam cele 2 numere cu a si respectiv b.
a-b = 4 (1)
1/4a = b/3 Aici facem produsul mezilor = produsul extremilor ⇒
3a = 4b Asta o impartim la 3 c sa-l punem in evidenta pe a⇒
a = 4b / 3 (2)
Asta o inlocuim in relatia (1)
⇒ 4b / 3 - b = 4 Ca sa scapam de numitori, aducem la acelasi numitor, care este 3. Al doilea termen il amplificam deci prin 3 iar al treilea tot prin 3. ⇒
4b - 3b = 12 ⇒ b=12
Dar noi stim ca a = 4b / 3 pt ca era relatia (2) . Aici il inlocuim pe b cu valoarea aflata, adica 12. Deci
a = 4b/3 = 4 · 12 : 3 = 16
Acum facem suma celor 2 numere, asa cum cere problema. ⇒
a+b= 16 + 12 = 28
a-b = 4 (1)
1/4a = b/3 Aici facem produsul mezilor = produsul extremilor ⇒
3a = 4b Asta o impartim la 3 c sa-l punem in evidenta pe a⇒
a = 4b / 3 (2)
Asta o inlocuim in relatia (1)
⇒ 4b / 3 - b = 4 Ca sa scapam de numitori, aducem la acelasi numitor, care este 3. Al doilea termen il amplificam deci prin 3 iar al treilea tot prin 3. ⇒
4b - 3b = 12 ⇒ b=12
Dar noi stim ca a = 4b / 3 pt ca era relatia (2) . Aici il inlocuim pe b cu valoarea aflata, adica 12. Deci
a = 4b/3 = 4 · 12 : 3 = 16
Acum facem suma celor 2 numere, asa cum cere problema. ⇒
a+b= 16 + 12 = 28
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!