Răspuns :
a+b=490
a-b=28 ⇒ a=b+28
=====================
b+28+b=490
2*b+28=490
2*b=490-28
2*b=462
b=462:2
b=231
a=231+28
a=259
a-b=28 ⇒ a=b+28
=====================
b+28+b=490
2*b+28=490
2*b=490-28
2*b=462
b=462:2
b=231
a=231+28
a=259
a-b=28
a+b=490→a=490-b
490-b-b=28
490-2b=28
490-28=2b
462=2b
b=462:2
b=231
Acum îl înlocuim pe "b" în oricare din cele două ecuații:
a+231=490
a=490-231
a=259
=>a=259
b=231
Facem proba:
259-231=28
259+231=490
a+b=490→a=490-b
490-b-b=28
490-2b=28
490-28=2b
462=2b
b=462:2
b=231
Acum îl înlocuim pe "b" în oricare din cele două ecuații:
a+231=490
a=490-231
a=259
=>a=259
b=231
Facem proba:
259-231=28
259+231=490
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți alte întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!